Artikelen

`t Verlaat Almkerk

Na veel plannen en ontwerpen maken is uiteindelijk gestart met de renovatie van `t Verlaat.

Eis was om het gebouw weer geschikt te maken voor een periode van minimaal 15 jaar voor de huidige en nieuwe gebruikers. Timmer Architekten uit Giessen is verantwoordelijk voor het ontwerp in opdracht van de gemeente Woudrichem en Rick Broere van Woonlinie.

 

Binnen is alles gestript, behalve de sportzaal. De bestaande indeling is voor een groot gedeelte vervallen. Een nieuwe indeling samen met het nieuw aangebouwde stuk van circa 100m2 heeft gezorgd voor een meer efficiente inzet van de ruimtes. De kleedkamers en toiletten zijn allen aangepakt en voldoen weer aan de eisen van deze tijd. Ook is er veel aandacht besteed aan sfeer en afwerking om het gezellige karakter van het dorpsgebouw te behouden.
Buiten is de gevelbeplating vervangen door een onderhoudsvriendelijk materiaal met mooie grijstinten. Alle glasopeningen zijn voorzien van isolerende beglazing en panelen. De bestaande luifels zijn verwijderd en vervangen door vlakke gevelbeplating, de kozijnindelingen en deuren zijn aangepast met een nieuwe vlakverdeling.