Nieuwbouw bedrijfspand Almbouw en schilders

In oktober 2008 heeft Almbouw Bouwbedrijf het initiatief genomen om een bedrijfsverzamelgebouw te ontwikkelen. Het idee ontstond uit de eigen behoefte op korte termijn te voorzien in een nieuwe eigen bedrijfsruimte.

Omdat de gemeente Woudrichem maar beperkt grond ter beschikking had op de nieuwe uitbreiding van het bedrijventerrein "De Rietdijk" moest een grotere kavel worden afgenomen dan nodig voor eigen gebruik. Hierdoor ontstond het idee een verzamelgebouw dat door vormgeving en materiaalkeus duidelijk moest afwijken van de bestaande bebouwing.
Door Iveco-Schouten werd hun deel van het gebouw geheel als kantoorruimte ingericht over 2 verdiepingen om onderdak te verlenen aan het personeelsbestand dat over een 6-tal vestigingen verspreid was. Het kantoorpand van Iveco-Schouten is optimaal geïsoleerd op het gebied van warmte en geluid en voorzien van de meest energiezuinige technische installaties, zoals warmtepompen, die voor de verwarming en koeling van het gebouw zorgen. Door de toepassing van een nieuw soort voegloos verwerkte handvorm mangaan gevelsteen, de zgn. ZERO-gevelsteen heeft het gebouw een strakke uitstraling, die veel toeschouwers als ontwerpers en architecten trekt, zelfs van de technische universiteiten. Het pand is vanaf de oplevering in gebruik genomen door de volgende partners:
•    Almbouw Bouwbedrijf te Rijswijk
•    Iveco-Schouten te Almkerk
•    W. de Graaff Lastechnieken B.V. te Rijswijk