Restauratie, boerderij aan de Provincialeweg Zuid 60 in Almkerk

Het Rijksmonument 'Dijk- en Wielzicht' ligt sinds 1859, ingeklemd tussen de oude dijk van Almkerk naar Dussen, aan een prachtige wiel. Deze wiel is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak.

Door de hoogteverschillen ter plaatse en de steeds groter wordende verkeersbelasting was de historische voorgevel met funderingen dusdanig verzakt en gescheurd dat voor instorting werd gevreesd.

Dakvervanging boerderij, Hoofdstraat 100 in Genderen, lang 40 meter

Op dit gemeentelijk monument werd direct na de 2e wereldoorlog het kapotgeschoten rieten dak vervangen door een pannendak, terwijl achteraf bleek dat de onderliggende houten draagconstructie hier niet op berekend was. Als gevolg hiervan zakten in de loop van de afgelopen 50 jaren alle dakvlakken tussen de spanten door.

In overleg met de eigenaar is ervoor gekozen om de bestaande prachtige houten kap te verzwaren en uit te lijnen en de oude pannen te vervangen door nieuwe gebakken pannen in dezelfde kleur.

Verbouwing interieur, woning Kerkstraat 78 in Woudrichem

In het prachtig monumentje bij de ingang van de vesting is het hele interieur vervangen. De verbouwing werd begeleid door Ir. Boudewijn Veldman van Architectenburo Veldman en Rietbroek uit Leiden. De buitenmuren en kap van de woning zijn geheel geïsoleerd en de woning is geheel voorzien van nieuwe installaties.

Oude tuinmuur vervangen Arsenaal Woudrichem

Deze tuinmuur aan het Arsenaal in Woudrichem was in slechte staat en moest vervangen worden. Dit werk hebben wij voor Woonlinie uitgevoerd. Zorgvuldig is gekeken naar de wijze waarop gemetseld en gevoegd was en de keuze van de stenen.
Nu staat er weer een degelijke muur die heel wat generaties blijft staan!